YOZGAT / SORGUN - Karakız Veli Uyar Ortaokulu

Karakız Veli Uyar Ortaokulu

Adres
YENİYER BELDESİ KARAKIZ MAH. OKUL CAD. KARAKIZ VELI UYAR ILKOKULU BLOK NO 3 İÇ KAPI NO 1 SORGUN / YOZGAT
Vizyon
Okulumuz,Türkiye´yi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracak eğitim ve öğretim etkinliğinin bir parçası olarak hizmetin yürütüldüğü çevrede eğitim,bilim ve kültür merkezi olsun.
Misyon
Biz Karakız Veli Uyar İlköğretim Okulu olarak, okulumuz için belirlenmiş ve okulun merkez odağı olan eğitim-öğretim programını bütün öğrencilerin öğrenmesine katkıda bulunacak şekilde uygulamak, okulumuzu etkili bir okul haline getirerek tüm öğrencilerin bilmeleri ve yapabilmeleri gerekli temel becerilerin öğretilmesini sağlayarak okulda öğrenmenin kalitesini arttırmak, bütün öğrencilerin sahip oldukları potansiyeli ortaya çıkarmak, geliştirmek ve kendi kendine öğrenen bireyler yetiştirmek için varız.
Başarılar
2011-2012 eğitim öğretim yılı sonunda Ebru DOĞAN adlı öğrencimiz Yozgat Şehitler Fen Lisesine, Leyla USLU Sorgun Mevlüde Ahmet Doğanay Anadolu Öğretmen Lisesine, ayrıca 8 öğrencimiz Anadolu Lisesine, 4 öğrencimiz Anadolu Ticaret Lisesine, 2 öğrencimizde Anadolu İmam Hatip lisesine yerleşmiştir.
Öğretim Şekli :Normal Eğitim
Servis
Yerleşim Yeri
Yeniyer Beldesi Karakız Mahallesi 2500 nüfuslu Belediyesi olan bir yerleşim yeridir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Sorgun İlçe merkezine uzaklığı 17km, Yozgat il merkezine uzaklığı 50km mesafededir.